Marsman Machinebouw

Krachtpatsers voor de betonindustrie

Machinebouw voor de betonindustrie

Als je machines en machineframes voor de betonindustrie maakt komt er technisch gezien wel het een en ander bij kijken. Denk maar eens aan die ‘onwerkelijke’ krachten op de mechanische constructie als er zware betonelementen getild, gedraaid en verplaatst moeten worden.

Marsman machinebouw is ontwerper en producent van deze krachtpatsers. Samen met Krobo Machinery heeft zij een direct ontkist productiemachine ontwikkeld. Van mobiele varianten in ‘zeecontainerformaat’ tot stationaire machines met een baanlengte van wel 60 tot 70 meter, uitgerust met een automatische palletruimmachine. De systemen zijn flexibel en maken gebruik van verwisselbare mallen.

Marsman-diensten-machinebouw-en-mallen

Aardvochtig beton

Marsman betonmachines verwerken aardvochtig beton. Deze betonsoort is dikker, droger en plakkeriger dan het gewone ‘natte’ gietbeton. Daarom worden er extra eisen aan de machine én aan de mallen gesteld.

Mallen

Alle mallen worden op maat geproduceerd. Afhankelijk van het eindproduct kan dat een eenvoudig ontwerp zijn of een complex ontwerp met hydraulische of pneumatische scharnier-schuifwanden. Het is ook mogelijk om combinatie-mallen te laten maken. Hiermee worden in één mal meerdere betonproducten gegoten.

Productie, assemblage en onderhoud

De machines worden in de eigen productiehal in Raalte (voor)geproduceerd. Inclusief de elektrische-, pneumatische en hydraulische componenten. Grote machines worden modulair gebouwd en op locatie geassembleerd.

Kleinere machines worden turn-key opgeleverd. Deze kunnen bijvoorbeeld in zeecontainers gebouwd worden. Ideaal voor mobiele toepassingen en voor de export. Alle machines worden geleverd met de bijbehorende productmallen.

Service;

onderhoud en reparatie

Onderhoud aan de machines wordt periodiek of op aanvraag uitgevoerd. Deze worden net als de reparaties door Marsman Machinebouw uitgevoerd.

Heb jij een project voor ons?

Wij horen het graag.

machinebouw-5

Betonproducten

De betongietmachines worden ingezet voor seriematig productiewerk van o.a.:

  • betonnen stalroosters voor veestallen;
  • molgoten;
  • dwarsliggers voor tramrails;
  • schuttingpalen;
  • damwanden.
Scroll naar boven